Ach 6 cm aan de achterkant is heel normaal ^_^ Ik ben benieuwd naar hoe het wordt.
Hoe bewerk je het leer eigenlijk? je zegt dat je het kookt, wordt het daar harder van? Heb je dat bij het corset ook gedaan?
venusje's dagboek
-
- Berichten: 267
- Lid geworden op: 27-06-2011 16:47
ja, ik heb zo een 'tutorial' gevonden van SCA re-enactors die probeerde 'cuir bouilli' na te maken...
Dus gekookt leder...
Het is best wel leuk om te zien. Je weekt eerst je stukken leder (al uitgeknipt) gewoon in water.
En dan zou je het in 80° water moeten steken (kokend gaat ook, maar dan is het proces minder gecontroleerd...)
Ik heb dus in kokend water gedaan (ik heb gene temperatuurregelaar ofzo :p)
En het leder krimpt echt en wordt dikker.
Na 10-20 sec is het ongeveer goed en haal je het eruit en kun je het over een mal bewerken (voor mij een fles wijn 8) )
Laten drogen en voila, hard leder dat als harnas dient...)
En het is best wel heel hard, klinkt als hout als je er op tokt...
nee, corset niet zo gedaan.
Dat blijft zacht leder (zo van dan daim leder) ^^
Denk niet dat een corset practisch zou zitten als je het kookt :p
En ja een 6 cm is niet zo erg, maar ik had het uitgetekend op 3 cm opening
Dus gekookt leder...
Het is best wel leuk om te zien. Je weekt eerst je stukken leder (al uitgeknipt) gewoon in water.
En dan zou je het in 80° water moeten steken (kokend gaat ook, maar dan is het proces minder gecontroleerd...)
Ik heb dus in kokend water gedaan (ik heb gene temperatuurregelaar ofzo :p)
En het leder krimpt echt en wordt dikker.
Na 10-20 sec is het ongeveer goed en haal je het eruit en kun je het over een mal bewerken (voor mij een fles wijn 8) )
Laten drogen en voila, hard leder dat als harnas dient...)
En het is best wel heel hard, klinkt als hout als je er op tokt...
nee, corset niet zo gedaan.
Dat blijft zacht leder (zo van dan daim leder) ^^
Denk niet dat een corset practisch zou zitten als je het kookt :p
En ja een 6 cm is niet zo erg, maar ik had het uitgetekend op 3 cm opening